hård bideskinne

Hård bideskinne pris: Valget mellem en hård eller blød bideskinne

by

Har du fået at vide du skal have en bideskinne, men er du i tvivl om hvilken type det skal være? Så er du ikke alene.

Det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige løsninger, og taget i betragtning af, at man skal bære bideskinnen hver nat, er det vigtigt at vælge rigtigt første gang, så man undgår ubehag, bivirkninger og andre uønskede problemer.

Siden at mange danskere får hvert år nyheden om de har behov for en bideskinne, og sidder med spørgsmål omkring hårde bideskinner, har vi derfor har vi skrevet denne artikel, hvor vi gennemgår alt du har brug for at vide.

Det er vores håb at du efter denne artikel kan foretage det bedste valg for dine tænder, dit helbred, og din pengepung.

Hård bideskinne: pris og fordele

Hårde bideskinner, også kendt som stive bideskinner, er et hjælpemiddel til dine tænder, der er lavet af et fast og holdbart materiale, der er godkendt til brug i munden over længere perioder.

Denne type giver en højere grad af beskyttelse mod tænderskæren og skaber en solid barriere mellem over- og undermunden, som absorberer og fordeler de kræfter, der opstår, når man skærer tænder.

De hårde bideskinner er designet til at danne en stærk beskyttende barriere, mellem de øvre og nedre tænder, så de ikke kan slibes eller presses mod hinanden, og man derfor undgår at beskadige tænderne på grund af bruxisme.

Denne type bideskinne er særligt effektiv til at beskytte tænderne mod de skadelige virkninger af at skære tænder om natten.

Når man skærer tænder, kan det føre til tandslid, brud, revner og mere. De hårde bideskinner er som nævnt stive, og derfor effektivt hjælper med at absorbere det pres fra kæben man ubevidst trykker med når man sover.

Samtidig er de hårde bideskinner især kendt for deres holdbarhed og lange levetid. Det stive materiale sikrer nemlig, at skinnen bevarer sin form og effektivitet over tid, i modsætning til de blødere bideskinner, der hurtigere bliver deformeret og skal udskiftes.

Hårde bideskinner kan hjælpe med at opretholde et korrekt bid, ved at skabe en stabil flade for dit bid, som tænderne kan komme jævnt i kontakt med. Dette kan være særligt gavnligt for personer med skæve tænder, eller med andre særlige omstændigheder hvad angår deres bid.

Hårde bideskinner kan hjælpe med at opretholde et korrekt bid, ved at skabe en stabil flade for dit bid, som tænderne kan komme jævnt i kontakt med. Dette kan være særligt gavnligt for personer med skæve tænder, eller med andre særlige omstændigheder hvad angår deres bid.

Hårde bideskinner er faste og solide og giver ikke meget efter, når man trykker på dem. Bløde bideskinner har derimod en vis grad af fleksibilitet og kan give en vis dæmpende effekt, når tænderne bider sammen eller skærer tænder.

De hårde bideskinner er også lette at rengøre, da de ikke giver sig nær så meget når man børster dem med tandbørsten, og fordi de ikke ændrer facon under brug, og man derfor kan nå hele skinnen efter, ligesom man godt kan bruge varmt vand, uden fare for at ødelægge strukturen eller pasformen, som det er tilfældet med de blødere bideskinner.

De fleste hårde bideskinner skal tilpasses den enkelte bruger, ved hjælp af aftryk af munden for at sikre en optimal pasform. Det er dog muligt at købe dem færdiglavede, men disse har tendens til at forårsage ubehag, falde ud om natten, eller på anden måde sidde dårligt fast.

Hos Dentopy tilbyder vi en nemlig løsning for at få taget dit tandaftryk derhjemme. Vi sender nemlig en pakke med alt du skal bruge, som du gratis kan sende tilbage til vores laboratorie, hvorefter vi fremstiller din helt unikke bideskinne, der passer perfekt.

Denne tilpasning giver den bedst mulige beskyttelse, komfort og fastholdelse i forhold til de løsninger, der fås i håndkøb, og som “passer til alle”. Der er ikke to mennesker der er ens, og det er deres tænder heller ikke, så derfor er det vigtigt at vælge en bideskinne der bliver tilpasset til dig fremfor en standard størrelse.

Hvad koster en hård bideskinne?

Når det kommer til prisen, er der ikke nogen forskel når du køber dem hos Dentopy. Vi tilbyder begge løsninger, så du frit kan vælge alt efter behov og præference. Hvis du blot ønsker at benytte vores mulighed for engangskøb, kan du få en helt ny og tilpasset bideskinne til en pris på 845 kr.

Dog tilbyder vi også vores Dentopy Medlemskab, der byder på den første bideskinne til en pris på 645 kr. Og derefter kan du hver 6. Måned få en helt ny bideskinne, til en lav pris på blot 495 kr. Dette er markant billigere end de adskillige tusinde kroner det koster hos tandlægen, og blot en smule dyrere end de bideskinner man køber i håndkøb, som ikke er tilpasset din egen mund.

Som standard tilbyder vi en tykkelse på bideskinnerne á 1 mm, men vi kan også fremstille din bideskinne i tykkelserne 1.3 mm eller 2 mm, alt afhængigt af dine ønsker. Bare lad os vide hvilken tykkelse du ønsker, så klarer vi resten.

Hvorfor vælge en blød bideskinne

Baseret på det ovenstående, har du måske konkluderet, at du har mere brug for en blød bideskinne. Det kan der være flere årsager til, men det kan især have med komforten at gøre. Som nævnt ovenfor, kan den hårde bideskinne godt være en smule hård mod dit tandkød eller din kæbe, og hvis du er bekymret for dette, kan du vælge en blød bideskinne af denne årsag.

Hvis du primært har problemer med bruxisme i dagstimerne, er det også fornuftigt at overveje denne type. De bløde bideskinner er nemlig bedst egnet til brug i dagtimerne, da de ikke forhindrer at man skærer tænder, men blot beskytter mod at man bider hårdt sammen eller under fysiske aktiviteter. De hårde bideskinner er derimod mest velegnet til brug om natten hvor de beskytter mod tænderskæren mens man sover.

Samtidig kan det også være et oplagt valg, til personer der blot lider af en mild grad af bruxisme. Bløde bideskinner giver nemlig et mere moderat beskyttelsesniveau, og anbefales typisk til personer med nedsat behov for beskyttelse, såvel som til brug i forbindelse med sport, hvor tænderne blot skal beskyttes i en kortere periode.

Hårde bideskinner er faste og solide og giver ikke meget efter, når man trykker på dem. Bløde bideskinner har derimod en vis grad af fleksibilitet og kan give en vis dæmpende effekt, når tænderne bider sammen eller skærer tænder.

Visse aktiviteter kan derfor føles bedre med en blød bideskinne, og nogle personer vælger at have både en blød og en hård bideskinne, for frit at kunne vælge alt afhængigt af det de foretager sig.

Afsluttende ord

Uanset hvilken type du vælger, får du en beskyttelse mod tænderskæren. Men alt afhængigt af sværhedsgraden for din bruxisme, kan der være fordele og ulemper ved at vælge den ene type frem for den anden. Vi håber du har lært rigeligt om emnet, til at kunne vælge den bedste type bideskinne til dig. Held og lykke!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Bør man vælge en bideskinne fra apoteket eller Matas?

Bør man vælge en bideskinne fra apoteket eller Matas?

Det er vigtigt at man vælger den rigtige bideskinne, da man på denne måde giver sig selv de bedste vilkår for ikke at skære tænder i søvne, og på den måde kan bekæmpe de forskellige problemer der kan opstå i denne sammenhæng. Der er dog en række forskellige muligheder...

RFS Skinne: Din guide til beskyttelse af tænderne

RFS Skinne: Din guide til beskyttelse af tænderne

Man bruger sine tænder mange gange om dagen, og hvis man oplever ubehag, smerte eller andre symptomer, kan det hurtigt gå ud over livskvaliteten. Bruxisme rammer mange danskere hvert år, og selvom der ikke findes en permanent kur til problemet, kan en RFS skinne...

Bideskinne bivirkninger: Beskyt dine tænder

Bideskinne bivirkninger: Beskyt dine tænder

Skal du til at anvende bideskinne for første gang, eller kæmper du med et tilbagevendende problem med bruxisme? Så er det helt normalt at du har bekymringer omkring eventuelle bideskinne bivirkninger, og gerne vil lære mere om hvad du skal være opmærksom på, for at...

Bideskinne tandlæge pris: Alt du skal vide

Bideskinne tandlæge pris: Alt du skal vide

De fleste danskere der har brug for bideskinner, finder ud af det hos tandlægen i forbindelse med et tandtjek, og mange ender med at komme ud af klinikken med en uventet ekstra regning. Men der er faktisk billigere alternativer, der både skåner din pengepung, og...

Sign up for more tips!