bideskinne tandlæge

Bideskinne tandlæge pris: Alt du skal vide

by

De fleste danskere der har brug for bideskinner, finder ud af det hos tandlægen i forbindelse med et tandtjek, og mange ender med at komme ud af klinikken med en uventet ekstra regning.

Men der er faktisk billigere alternativer, der både skåner din pengepung, og samtidig leverer en mere bekvem oplevelse fra start til slut, helt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

I denne artikel vil vi komme nærmere ind på hvordan tandlægen fremstiller en bideskinne der passer præcist på dine tænder, nævne deres priser, og hvorfor disse beløb ofte ender på flere tusinde kroner.

Samtidig vil vi nævne et alternativ der tilbyder samme beskyttelse og kvalitet, til en brøkdel af prisen. God læselyst!

Bideskinne tandlæge: pris og forløb

Skal du have lavet bideskinne hos tandlægen, kan du forvente et længere forløb. Tandlægen vil nemlig starte med at foretage en omfattende undersøgelse, for at vurdere patientens bid, tænder og eventuelle eksisterende symptomer eller bekymringer.

Denne undersøgelse vil afgøre, om en bideskinne er nødvendig til at starte med, såvel som give tandlægen mulighed for at forklare dig omkring, og diskutere bideskinnens potentielle fordele. Det betyder at du skal en tur forbi din tandlæge for at få begyndt processen.

Hvis din tandlæge derefter vurderer at du kan have behov for en bideskinne, begynder de typisk med at tage tandaftryk af dine tænder, så du kan få din bideskinne personligt tilpasset. Meget ofte er du godt selv klar over, at du skærer tænder om natten.

Måske har din tandlæge ved et tidligere besøg fortalt dig, at der er begyndende skader på dine tænder som følge af at du ligger og skærer tænder om natten og har foreslået dig at gøre noget ved det.

Din tandlæge har måske forklaret dig om fordelene ved en bideskinne, som de kan tilpasse specielt til dig. Der er ganske rigtigt også mange fordele ved en personligt tilpasset bideskinne.

For at lave en specialtilpasset bideskinne, tager tandlægen aftryk af tænderne. De bruger en blød masse som du skal bide tænderne sammen i, eller anvender en moderne digital scanner, til at tage en nøjagtig afstøbning af dine øvre og nedre tænder. Dette aftryk fungerer som en plan for fremstillingen af bideskinnen.

Derefter sendes tand aftrykket til et specielt laboratorium, hvor dygtige (og dyrt betalte) tandteknikere bruger dette aftryk til at fremstille bideskinnen særligt til dig. De vil typisk bruge materialer som akrylharpiks til at fremstille skinnen og sikre, at den passer præcist til patientens tænder og mund.

Det næste trin i processen, er at tandteknikerne tilpasser bideskinnen ud fra tandlægens anvisninger og patientens specifikke behov. De kan indarbejde specifikke funktioner eller justeringer for at løse særlige bid- eller kæbeproblemer, ligesom de kan justere tykkelsen m.m.

Når bideskinnen er fremstillet, vender patienten tilbage til tandlægen for at få den endelige tilpasning. Her sikrer tandlægen, at bideskinnen sidder behageligt og sikkert, og foretager eventuelt nødvendige justeringer, for at sikre en korrekt pasform og optimal funktionalitet.

Der bliver brugt meget tid i dette forløb, med flere besøg på klinikken, og der er mange mennesker involveret i processen. Dette er med til at gøre, at prisen på en bideskinne fra tandlægen er den dyreste løsning du kan vælge.

Den nøjagtige pris for en specialfremstillet bideskinne kan variere afhængigt af flere faktorer. Men hvis du vælger at købe din bideskinne hos din tandlæge, skal du dels påregne tid til besøg først for at få lavet aftryk og efterfølgende for at hente din bideskinne. Måske er du endda nødt til at tage fri fra arbejdet, så det giver dig yderligere udgifter i forbindelse med købet.

Bideskinne Tandlæge Pris

En specialfremstillet bideskinne, købt hos en tandlæge, koster typisk mellem 2.500 og 5.000 kr.

Det er ikke helt billigt og det er ikke alle der lige kan finde så mange penge i deres budget.

Så muligheden for at få en tilpasset bideskinne uden at skulle bruge tid og penge på at tage forbi tandlægen er noget man virkelig bør overveje om man ikke skulle prøve.

Bideskinne tandlæge: tilbud

Det kan godt betale sig at høre forskellige tandlæger om hvilket tilbud de kan give dig på en specialfremstillet bideskinne. Nogle tandlæger tager mindre i timen for deres arbejde end andre, og nogle klinikker har bedre aftaler med de forskellige laboratorier der rent faktisk fremstiller bideskinnen.

Det kan også være værd at høre om der er noget tilbud at hente i form af den pris du skal betale for de forskellige konsultationer.

Nogle gange har de rabat til børn og unge, pensionister eller studerende, eller også kører de måske en særlig kampagne på et vist tidspunkt, hvor alle og enhver kan drage fordel af et stærkt tilbud på en bideskinne.

Der findes dog også et alternativ til at få tilbud på en bideskinne hos tandlægen, der som regel vil lande på flere tusinde kroner, uanset hvor god en aftale man kan få i hus. Det er nemlig at få lavet en bideskinne hos Dentopy.

Tandskinne hos Dentopy

Når du vælger at få lavet din bideskinne, eller tandskinne som den også kaldes, hos Dentopy, får du alle de fordele du forventer hos tandlægen, og undgår alle de typiske bivirkninger man ofte støder på i forbindelse med bideskinner der er købt på apoteket.

Vi designer nemlig din helt egen bideskinne baseret på dit tandaftryk, præcis som du får det gjort hos tandlægen. Vi har dog ingen mellemled i vores proces, og derfor kan vi gøre det markant billigere. Samtidig behøver du ikke bruge tid på at besøge vores klinik, da vi sender et sæt hjem til dig, så du kan få taget dit tandaftryk på egen hånd.

Derfor kan vi tilbyde en bideskinne som engangskøb til en pris på blot 845 kr. Samtidig har vi også mulighed for at du kan spare endnu mere, hvis du vælger et Dentopy Medlemskab. Dette betyder nemlig at du kan få den første bideskinne til blot 645 kr. Såvel som en ny bideskinne hver 6. måned, for blot 495 kr.

Vi mener derfor selv at vi er den bedste løsning på markedet, da vores bideskinne kun er en smule dyrere end dem man køber færdiglavet på apoteket, men at vores til gengæld er særligt tilpasset din mund. Samtidig kan du spare adskillige tusinde kroner, såvel som besværet med klinikbesøg, og du får endda en nem måde at få tilsendt nye bideskinner på, helt automatisk.

Ønsker du at lære mere om vores tilbud, ydelser og hvordan du kan få fingrene i en bideskinne fra os, kan du besøge vores forside, hvor vi har beskrevet forløbet, og har en overskuelig pristabel.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Bør man vælge en bideskinne fra apoteket eller Matas?

Bør man vælge en bideskinne fra apoteket eller Matas?

Det er vigtigt at man vælger den rigtige bideskinne, da man på denne måde giver sig selv de bedste vilkår for ikke at skære tænder i søvne, og på den måde kan bekæmpe de forskellige problemer der kan opstå i denne sammenhæng. Der er dog en række forskellige muligheder...

RFS Skinne: Din guide til beskyttelse af tænderne

RFS Skinne: Din guide til beskyttelse af tænderne

Man bruger sine tænder mange gange om dagen, og hvis man oplever ubehag, smerte eller andre symptomer, kan det hurtigt gå ud over livskvaliteten. Bruxisme rammer mange danskere hvert år, og selvom der ikke findes en permanent kur til problemet, kan en RFS skinne...

Bideskinne bivirkninger: Beskyt dine tænder

Bideskinne bivirkninger: Beskyt dine tænder

Skal du til at anvende bideskinne for første gang, eller kæmper du med et tilbagevendende problem med bruxisme? Så er det helt normalt at du har bekymringer omkring eventuelle bideskinne bivirkninger, og gerne vil lære mere om hvad du skal være opmærksom på, for at...

Sign up for more tips!