bideskinne apotek

Bør man vælge en bideskinne fra apoteket eller Matas?

by

Det er vigtigt at man vælger den rigtige bideskinne, da man på denne måde giver sig selv de bedste vilkår for ikke at skære tænder i søvne, og på den måde kan bekæmpe de forskellige problemer der kan opstå i denne sammenhæng.

Der er dog en række forskellige muligheder og typer tilgængelige på markedet, og det kan være svært at finde den bedste løsning. Mange mennesker bliver fristet af muligheden for at købe bideskinner der er færdiglavede, enten på apoteket eller hos Matas. 

Derfor vil vi i denne guide gennemgå alt du har brug for at vide, såvel som komme ind på fordele og ulemper, og endda sammenligne kvaliteten og prisen på bideskinner fra apoteket og Matas, med dem man kan købe hos Dentopy.dk, alt sammen for at hjælpe dig til at beskytte dine tænder, sove trygt om natten, og vælge den helt rigtige bideskinne, til den bedste pris.

Bideskinner fra apoteket eller Matas

Langt de fleste bideskinner bliver i dag fremstillet af plast, og hos Dentopy.dk bliver de samtidig også fremstillet uden brug af latex eller BPA, og af materialer der er anerkendt som brug til tænderne. Dette sikrer en sund bideskinne der ikke resulterer i bivirkninger eller påvirkning af diverse kemikalier. 

Det er muligt at købe bideskinner på apoteket eller hos Matas, til en lavere pris end dem man kan købe hos Dentopy.dk, eller sin egen tandlæge. Dog bliver de færdiglavede bideskinner på apoteket og i Matas masseproduceret, og passer derfor ikke særligt til dine individuelle tænder. 

Vi hører tit fra kunder, at de først har prøvet at købe en bideskinne på apoteket, men at de hurtigt oplever ubehag. Denne type bideskinne kan ofte være ubehagelig at have på om natten, og kan endda forårsage en ujævn søvn, fordi man vågner op i løbet af natten med smerter eller fordi bideskinnen glider af, og derfor ikke hjælper på det problem den er købt til.

Vores bideskinner bliver fremstillet af materialer af højeste kvalitet, hvilket resulterer i holdbare, allergivenlige bideskinner uden latex eller BPA. I modsætning hertil, bruger man ofte materialer af lavere kvalitet til de masseproducerede bideskinner, som kan både være mindre behagelige, mindre effektive til at absorbere stød, såvel som endda være mere tilbøjelige til at forårsage allergiske reaktioner.

Samtidig er det også værd at nævne, at man ofte er begrænset til en enkelt tykkelse på bideskinnen, hvilket kan være et problem hvis man er slem til at skære tænder, da de bideskinner man køber på apoteket eller i Matas, sjældent er særligt tykke, og derfor ikke beskytter ved gensidig skæren.

En anden faktor der spiller en rolle i mange mennesker beslutning, handler om prisen kontra holdbarheden. Matas og de forskellige apoteker rundt om i landet, tager ofte mellem 2-400 kroner for en bideskinne der er masseproduceret. Der er altså lidt at spare i forhold til at købe hos Dentopy.dk eller tandlægen.

Men på grund af disse bideskinner ikke er skræddersyet til dine tænder, såvel som valget af materiale i de masseproducerede bideskinner, oplever mange folk også at de ofte skal købe nye, på grund af slid. Hvis man forventer at skulle bruge sin bideskinne i længere tid, kan man faktisk tit flere penge ved at købe bedre kvalitet, da det holder længere tid.

Bideskinner fra Dentopy.dk

Når du vælger at købe en bideskinne hos Dentopy.dk, får du en helt særlig bideskinne fremstillet, der er baseret på et aftryk af dine tænder. Det medfører at du opnår mindst muligt slid på tænderne, og at du får afhjulpet eventuelle smerter mere effektivt. 

Hos Dentopy.dk tilbyder vi vores kunder med to muligheder; et enkeltstående køb af en bideskinne til 845,- inklusive gratis levering og et sæt, der hjælper dig til at tage aftryk af dine tænder. Dette kan være godt til at prøve bideskinnen af, og se om det er noget der virker på dig.

Samtidig tilbyder vi også et medlemskab der koster 845,- den første gang, løber i 6 måneder, og derefter koster 645,- hvert halve år. Her får du en ny bideskinne hver 6. måned inkluderet i medlemskabet, og kan hjælpe dig til at spare flere penge, såvel som at skåne dine tænder i det lange løb.

Uanset hvilken løsning du vælger, får du en 100% specialfremstillet bideskinne der passer perfekt til dine tænder, og kan samtidig spare adskillige hundrede kroner på bideskinner der fremstilles af din egen tandlæge, der ofte tager flere tusinde kroner for en bideskinne på klinikken.

Derfor mener vi selv, at vores løsning er den perfekte mellemvej mellem de masseproducerede bideskinner fra apoteket eller Matas, og de dyre løsninger fra tandlægerne. 

Sådan får du en bideskinne hos Dentopy.dk

Det er simpelt og hurtigt at bestille en bideskinne hos os. Samtidig tilbyder vi også flere tykkelser, hvilket gør det muligt at få den helt rigtige bideskinne, uanset om du er slem til at skære tænder, eller blot ønsker lidt ekstra beskyttelse. Vi har både bideskinner i tykkelser på 1.3 mm og 2 mm.

Når du har afgivet din bestilling, og valgt om du ønsker en enkelt bideskinne, eller et abonnement, får du leveret en sæt der gør det muligt at tage et aftryk af dine tænder derhjemme. Dette sæt kommer med alt du har brug for, og der følger samtidig en pakkelabel med, så du ikke skal tænke på leveringsomkostninger når aftrykket skal sendes til vores laboratorie.

Når vi modtager dit tandaftryk, tjekker vores teknikere at det hele ser fint ud, og derefter vil din personlige bideskinne blive fremstillet hurtigst muligt. Det kan tage 4-7 hverdage før du modtager din bideskinne med posten.

Når du har modtaget din bideskinne, er det blot at benytte den som beskrevet, og så kan du se frem til en god nats søvn, og et sundere sæt tænder, der ikke længere bliver belastet eller slidt på grund af bruxisme. 

Hvordan man anvender en bideskinne

Første gang du monterer din bideskinne bør du også sikre dig at den sidder rigtigt. Det vil sige at den både skal sidde stramt, og at den ikke rokker fra side til side, eller på anden måde sidder løst. Den bør heller ikke gnave i kæben, eller på anden måde irritere tandkødet. 

I dette tilfælde bør du kontakte os, så vi kan finde en løsning hurtigst muligt. Husk, at vi hos Dentopy.dk har 30 dages garanti for en perfekt pasform, så du altid kan være sikker på at få den bedst mulige bideskinne til netop dine tænder og din mund. Det er vores måde at sikre dig en positiv oplevelse.

Når du har fået din bideskinne, og den sidder rigtigt, er det vigtigt at du også passer godt på den, såvel som holder en sund mundhygiejne. Med andre ord skal dine tænder helst børstes inden du tager bideskinnen på, så bideskinnen kommer i kontakt med færrest muligt bakterier.

Når man bruger en bideskinne vil der af sagens natur hurtigt opstå urenheder i fordybningerne, og der samler sig hurtigt bakterier når bideskinnen bliver våd eller fugtig. Derfor skal den grundigt rengøres når du tager den af, såvel som inden du tager den på. 

Du kan rense den med varmt vand under vandhanen, men vi anbefaler også du investerer i en særlig tandbørste til bideskinnen, så du kan holde den så rent som muligt. Samtidig skal den også opbevares i den medfølgende beholder, så den ikke samler støv eller snavs fra omgivelserne mens den ikke er i brug.

Hvorfor overhovedet vælge en bideskinne

Man anvender primært bideskinner for at afhjælpe det problem der hedder bruxisme. I daglig tale kaldes det typisk for “at skære tænder”, og dækker over ufrivillig muskelbevægelse i kæberne, der resulterer i at tænderne bliver udsat for unødigt slid. Folk i alle aldre kan lide af bruxisme, selvom det oftest forekommer hos børn og unge. 

Som udgangspunkt findes der to typer bruxisme, nemlig søvnbruxisme, der som navnet antyder foregår om natten mens man sover. Dette sker typisk ubevidst, og kan være svært at opdage hvis ikke man opdager symptomerne, eller holder øje med det.

Omvendt, findes der også det der kaldes for dagbruxisme, der altså finder sted i dagstimerne mens man er vågen. Dette skyldes typisk fysiske eller psykiske årsager, såsom stress, tidspres eller visse følelsesmæssige reaktioner. Dette er som regel lettere at opdage, men kan også godt ske ubevidst.

Med tiden kan bruxisme resultere i smerter, et øget pres på tænderne, og endda slitage af tænderne, revner på tænderne, ømme muskler, eller hovedpine på grund af de mange spændinger man foretager.

En bideskinne er et effektivt hjælpemiddel, der beskytter tænderne for det ekstra slid og pres som bruxisme kan medføre, hvilket mindsker de negative fysiske effekter af lidelsen. Når man sover med den om natten kan man derfor få en ordentlig nats søvn, uden at risikere de mange problemer der kan opstå med tiden.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

RFS Skinne: Din guide til beskyttelse af tænderne

RFS Skinne: Din guide til beskyttelse af tænderne

Man bruger sine tænder mange gange om dagen, og hvis man oplever ubehag, smerte eller andre symptomer, kan det hurtigt gå ud over livskvaliteten. Bruxisme rammer mange danskere hvert år, og selvom der ikke findes en permanent kur til problemet, kan en RFS skinne...

Bideskinne bivirkninger: Beskyt dine tænder

Bideskinne bivirkninger: Beskyt dine tænder

Skal du til at anvende bideskinne for første gang, eller kæmper du med et tilbagevendende problem med bruxisme? Så er det helt normalt at du har bekymringer omkring eventuelle bideskinne bivirkninger, og gerne vil lære mere om hvad du skal være opmærksom på, for at...

Bideskinne tandlæge pris: Alt du skal vide

Bideskinne tandlæge pris: Alt du skal vide

De fleste danskere der har brug for bideskinner, finder ud af det hos tandlægen i forbindelse med et tandtjek, og mange ender med at komme ud af klinikken med en uventet ekstra regning. Men der er faktisk billigere alternativer, der både skåner din pengepung, og...

Sign up for more tips!